Biharugra

2022.03.17. 20:34

Tovább bővítenék a Magyar Falu Programot

A Magyar Falu Programot a hazai vidékfejlesztés zászlóshajó programjának nevezte Gyopáros Alpár.

L. B.

Biharugrán, a Bölönyi-kastélyban tartott dr. Kovács József meghívására lakossági fórumot Gyopáros Alpár /Fotó: Lehoczky Péter/

A modern települések fejlesztéséért kormánybiztos csütörtökön Biharugrán, a Bölönyi-kastélyban tartott lakossági fórumot dr. Kovács József országgyűlési képviselő meghívására.


– A rendszerváltás óta egyetlen választás sem bírt olyan jelentős téttel, mint a mostani, április 3-ai országgyűlési – mondta. Hozzátette, meg kell védeni azokat az eredményeket, amelyeket mi, magyarok közösen elértünk. A sikerek között sorolta a gazdaság bővülését, a hazai vállalkozások eredményességét, a biztonságos energiaellátást, a rezsicsökkentést, a 13. havi nyugdíjat, a családok támogatását, illetve a Magyar Falu Programot is. Hangsúlyozta: a baloldali politikusok támadták a vidéki embereket, otromba jelzőkkel illették őket, ami szerinte felért egy hadüzenettel a vidékkel és annak fejlesztésével szemben.

Dr. Kovács József, Gyopáros Alpár és Makra Tibor /Fotó: Lehoczky Péter/

Kiemelte, meg kell védeni Magyarország békéjét és biztonságát is akkor, amikor a szomszédos országban, Ukrajnában háború zajlik. Emlékeztetett, hogy a baloldali politikusok felelőtlen nyilatkozatokat tettek és veszélyes manőverekbe kezdtek, de nekünk nem szabad katonát és fegyvert küldenünk Ukrajnába. Hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP-kormánynak mindennél fontosabb a béke és a biztonság. Hozzáfűzte: ebből, a kormány és az ellenzék közötti véleménykülönbségből is látszik, hogy minden korábbinál nagyobb téttel bír a közelgő országgyűlési választás.


A Magyar Falu Program kapcsán jelezte: nemcsak megtartanák, de bővítenék is a jövőben. Amíg 2019-ben 150 milliárd forintos keretösszeggel rendelkezett a program, addig idén több mint 300 milliárd forintossal, tehát kétszeresére nőtt a forrástömeg. Részletezte: lehetőséget ad önkormányzati fejlesztésekre, útépítésekre, de ebbe a körbe tartozik a falusi csok, illetve civil szervezeteknek, egyházaknak, piaci szereplőknek is nyújtanak támogatást. 2018 óta folyamatosan járják a vidéket, beszélnek a falvakban élőkkel, hogy mik az igények, és hogy miként alakítsák a programot.


Gyopáros Alpár kormánybiztos kiemelte, sok segítséget kapott dr. Kovács József országgyűlési képviselőtől ahhoz, hogy eredményes, sikeres legyen a Magyar Falu Program.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában