Gyomaendrőd

2022.03.27. 07:32

Horgászok versenyeztek a Fűzfás-zugi holtágon

Megtelt élettel szombaton a gyomaendrődi Fűzfás-zugi holtág, ahogy immár hagyományszerűen szervezték meg a Horgászatot Kedvelők Ligája (HO.KED.LI) Rendőr Horgász Egyesület finomszerelékes versenyét.

V. E.

Fotók: Ambruzs-Szabó József

Lakatos Sándor szervező a részletekről elárulta, immár sokadik éve visszatérő helyszín eseményük számára a holtág versenypályája. Nem véletlenül, hiszen itt mindig szívesen fogadják őket, és jó kapcsolatot ápolnak a helyiekkel – így a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségével és a gyomaendrődi horgászegyesülettel is –, akik minden verseny szervezésénél támogatják őket.

Lakatos Sándor elmondta, ugyan a halfogások idén elmaradtak egy kicsit a várakozásaiktól, de végül így is szép súlyokat mértek. Egyéniben az első helyezett Serfőző Ádám 9800 grammal, a második Malavolti Andrea 9100 grammal, a harmadik pedig ő maga lett 7630 gramm fogással. A csapatversenyben az első három helyen a gyomaendrődi csapatok végeztek.

Végül kifejtette, a versenyen 12 csapat mérkőzött meg egymással az ország különböző pontjairól érkezve Gyomaendrődön. A fogásokat illetően néhány ponty is szákba került, de a zsákmány túlnyomó részét a dévérkeszegek, illetve a kárászok tették ki. 

Hozzátette, ezúttal is a Fűzfás-zugi volt az idei versenysorozatuk nyitórendezvénye, és bízik abban, hogy jövőre is itt kezdik majd a szezont. A létszámra visszatérve elmondta, a nevező csapatokban összesen 36 fő volt, de a kisérőkkel és segítőkkel együtt közel 50-en voltak jelen a helyszínen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában