Felújítás

2022.02.17. 11:07

Tovább korszerűsítik a békési rendelőintézetet

Megkezdődött a békési rendelőintézet belső tereinek 300 millió forintból megvalósuló felújítása – tudtuk meg Kálmán Tibor polgármestertől. A forrás odaítéléséről a gazdaság újraindítását célzó egyedi fejlesztési támogatásokról szóló határozatában döntött korábban a kormány.

Papp Gábor

Kálmán Tibor és Erdélyi Imola a felújítás helyszínén egyeztettek /Fotó: Gazsó János/

Az elkezdődött kivitelezés egy hosszabb fejlesztési ciklus következő állomása. A polgármester kifejtette, a jelenlegi ütemben a légtechnika, az álmennyezet és a védőnői szolgálat újul meg. Reményeik szerint a TOP Plusz program során burkolással, a belső nyílászárók cseréjével és a terek korszerűsítésével ölt majd új arculatot a kistérségi szintű járóbeteg-ellátó intézmény. Kálmán Tibor hangsúlyozta, az intézmény kiemelt szerepet tölt be a békési lakosság és a környező településen élők mindennapjaiban is. 

– Ezért is fontos, hogy teljessé váljon az épület rekonstrukciója – folytatta a gondolatot a városvezető, aki kitért arra, hogy a felújítás folyamata már évekkel ezelőtt elkezdődött. Kálmán Tibor elmondta, a korszerűsítést a kezdetektől segíti Dankó Béla országgyűlési képviselő, akivel ennek a beruházásnak a kapcsán is együtt dolgoztak. 

A polgármester emlékeztetett arra, hogy 2019-ben energetikai téren korszerűsítették a József Attila utcai, szakorvosi járóbeteg-ellátást biztosító épületet. Az akkor pályázati források segítségével elkészült kivitelezés során a fal- és tetőszigetelés, a nyílászárók cseréje, valamint az intézmény fűtés-korszerűsítése valósult meg. A fejlesztés városközponti szempontból is kiemelt jelentőséggel bírt, valamint a beruházásnak köszönhetően az épület működési költségei is jelentősen csökkentek. 

Korábban, egy másik projekt keretében napelemek is kerültek a rendelőre, illetve számos önkormányzati épületre. Az akkori és a most elkezdődött felújítás azért is volt esedékes, mert az 1970-es években épült ingatlan egészen az említett 2019-es időpontig nagyobb átalakításon nem esett át. 

Kálmán Tibor szólt arról, hogy a Békési Gyógyászati Központban és Gyógyfürdőben magas színvonalú munka zajlik. 

– Erdélyi Imola igazgató vezetésével emellett az intézményben saját forrásból is számos beruházás valósult meg az elmúlt időszakban – fogalmazott a polgármester, aki elárulta, korszerű diagnosztikai eszközöket szereztek, korszerűbbé vált az infrastruktúra, illetve az informatikai rendszer is. – Mindezek egy irányba mutatnak, a betegek, a rendelőt felkereső lakosság még jobb, még hatékonyabb, korszerűbb és gyorsabb ellátását szolgálják – fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában