Galériával

2022.02.20. 19:55

Reményt nyújtanak a gyógyuláshoz, az élethez a Békés megyei mentők

Szombat este jótékonysági mentősbált tartottak Újkígyóson, a Soproni Ászok söröző nagytermében.

V. N.

Az újkígyósi mentősbál teljes bevételét a Békéscsabai Mentőalapítvány javára ajánlották /Fotó: Bencsik Ádám/

A rendezvény teljes bevétele a Békéscsabai Mentőalapítványt támogatta. Az eseményen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a mentőszolgálat munkatársai által ellátott feladatok fontosságát ecsetelte. A politikus úgy fogalmazott, akkor, amikor a reményről beszélünk a mindennapi hősök, a mentősök is eszünkbe kell, hogy jussanak. Akikre szavai szerint, nemcsak május 10-én, a mentők napján kell gondolni, hanem minden nap, sőt minden órában. – Ők a mindennapok hősei, akik amilyen odaadóan dolgoznak az életünkért, épp olyan jó csapatemberek is – emelte ki. A támogatóknak Csendes Csaba, a Békéscsabai Mentőállomás vezetője, a Békéscsabai Mentőalapítvány kuratóriumának elnöke mondott köszönetet, aki a szervezetről, annak munkájáról is szót ejtett. Mint kifejtette, az alapítvány a magánszemélyek felajánlásából, a befizetett adó egy százalékából tartja fent magát.

– Ma szerencsére Magyarországon a mentés minden feltétele adott. De az, hogy civil szervezetek támogatnak állami mentőket, ez a világon, Európában és Magyarországon sem egy ritka dolog, mert ez egy olyan szakma, ahol mindig van valami újabb, valami jobb. Ennek a finanszírozására használja az alapítvány a befolyt összeget – részletezte. Hozzátette: míg kezdetben néhány 10 ezer forint gyűlt össze évente, addig legutóbb már közel hárommillió forint, az adományokból pedig többek közt különféle mentéstechnikai eszközöket vásároltak, lecserélték a mentőállomás bútorzatát, továbbképzéseket, szakmai programokat támogattak. – Önök a kapocs az élethez, a remény a gyógyuláshoz – fogalmazott beszédében a mentőszolgálat képviselői felé fordulva Botyánszki Pál, Újkígyós polgármestere. A városvezető a résztvevők köszöntése mellett elárulta: egy percig sem gondolkodtak azon, hogy a kezdeményezés mellé állnak. – Önök mentősök rengeteg dolgot megtesznek értünk. Bármi történik az utakon, esetleg idős korban, betegség esetén mindig helyt állnak, ott vannak, segítenek – hangsúlyozta Botyánszki Pál. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában