Beruházás

2021.12.21. 13:00

Többletforrást biztosít a kormány a Gyulakonyha új épületére

A kormány biztosítja a Gyulakonyha új épületének kialakításához szükséges többletforrást – tájékoztatott dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere. Mint kiemelte, a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg a kormányhatározat, amellyel 277 millió forint többlettámogatást biztosítanak az önkormányzatnak a célra a már korábban megnyert pályázaton felül.

P. G:

Dr. Görgényi Ernő polgármester a volt relégyár épületénél

Mivel a 356 millió forint összegű pályázati támogatás nem fedezi az építkezés teljes költségét, ezért a beruházás mielőbbi megindítása érdekében a képviselő-testület biztosította a hiányzó összeget, 271 millió forintot, az önkormányzat megtakarított pénzéből. – Azt szerettük volna, hogy lehetőség szerint mégse a megtakarítást kelljen felhasználni, ezért kérelmet nyújtottunk be a kormányhoz, kérve a pályázati támogatás kiegészítését. A kormány a kérelmünknek helyt adott, sőt, még az ingatlan vételárához is adott utólag 6 millió forintot, így jött ki a 277 millió forint. Ez igazán szép ajándék az önkormányzat karácsonyfája alatt – hangsúlyozta a polgármester. A kivitelezés január második hetében kezdődik. Az új konyhában végre korszerű körülmények között végezhetik majd fontos munkájukat a Gyulakonyha dolgozói. A Gyulakonyha jelenlegi ingatlanát a Dürer iskola számára adják majd át, ezzel növelve az iskola udvarát. A Gyulakonyha a beruházásnak köszönhetően a volt relégyár épületében kap majd helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában