Radics Sándor

2021.12.23. 13:54

Az orosházi piacra jött cimbalmozni a Guinness-rekorder művész

Orosháza vásárcsarnokában sokan időzítették a nagy bevásárlást csütörtökre. Aki belépett az épületbe, azonnal fülbemászó dallamokra kaphatta fel a fejét.

Cs. I.

Volt már arra példa, hogy nyáron cimbalom muzsika csendült fel az orosházi piacon. Most, amikor a mínuszok miatt fázósan húzták össze magukon a kabátot az emberek, a vásárcsarnokba állította fel hangszerét a visszatérő muzsikus, a Guinness-rekorder művész, Radics Sándor.

Ismét baráti meghívásnak tett eleget. 

Hírportálunknak elmesélte, Milánóban is játszott. Sok felkérése volt idén, amióta hungarikum a hangszere, azt népszerűsíti országhatáron belül és túl.

Cimbalommal Magyarországért címmel járta a településeket. 

A jószolgálati nagykövet, a világhírű cimbalomművész ezúttal is a tradicionális magyar hangszeren ismert hazai és nemzetközi dallamokkal, filmzenékkel és örökzöldekkel kápráztatta el közönségét.

Az utóbbi években szólistaként játszik Radics Sándor. Nemcsak cigány és magyar zenét, de klasszikus darabokat és filmzenei átiratokat is szívesen megszólaltat a cimbalmon. Vásárlásaik közben az orosháziakat megállította a Volt egyszer egy vadnyugat, a Love Story ismert filmzenéje is. 

A mestercimbalmos hallgatóságának karácsonyi zenével kívánt áldott ünnepeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában