turizmus

2021.10.29. 15:15

Gyula ismét a népszerű célpontok közt található

Mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Gyula is szerepel azon városok listáján, mely legtöbb vendéget vonzza. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat – tájékoztatott közleményében a Szállás.hu.

P.G.

Népszerű az idén egyetlen őszi hosszú hétvége az utazók körében. Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs szálláshelyeit foglalták le eddig a legnagyobb arányban a vendégek. Szeged, Miskolctapolca, Zalakaros, Sárvár és Hévíz kerültek még rá a top 10 belföldi úti cél listára. Átlagosan 15 százalékkal fizetünk többet éjszakánként egy főre ezen a hosszú hétvégén a tavalyi év október 23-i hosszú hétvégéjéhez képest, tavaly november 1. vasárnapra esett. Országos viszonylatban átlagosan 10 ezer forintba kerül egy éjszaka egy főnek. A leggyakoribb foglalási időablak 38 nap, azaz ennyi nappal előre már megtették foglalásukat a vendégek. Az ott-tartózkodás átlagos hossza két éjszaka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában