Kevermes

2021.10.18. 13:49

Családbarát óvodává alakítják az iskolát

Régi vágya teljesül a kevermesieknek: az önkormányzat vissza nem térítendő, bruttó 350 millió forint pályázati forrást nyert a megújuló óvodai épület kialakítására. Az óvodások számára egy régi, már nem használt iskolai épületet újítanak fel. Lantos Zoltán polgármester elmondta, az a cél, hogy segítsék a kisgyermekes családokat az intézmény infrastrukturális fejlesztésével.

Csete Ilona

Fotó: Nagy Tibor 3

Jól alakulnak a születési számok a községben, az elmúlt hetekben is érkeztek a családokba ikerbabák, hármas és kettes ikrek is születtek – erősítette meg a hírt a polgármester.

– Óvodánk nevelőmunkájának eredményesebb, hatékonyabb megvalósulásához elengedhetetlen feltétel, hogy új feladatellátási helyre költözzön. A jelenlegi épület állapota és az óvoda kapacitás-kihasználtsága indokolja az új beruházást.

Lantos Zoltán a község központjában álló régi épületnél, amely pár hónapon belül az óvodások új helye lesz /A szerző felvétele/

A községben az óvoda 1942-ben kezdte meg a működést. Már akkor is egy régi épületben. Az az ingatlan és a berendezése, az udvar, a gyermekeket körülvevő környezet elavult, megkopott azóta. A terület annyira beépített, hogy nem lehetséges a mai szakhatósági követelményeknek, szabályoknak megfelelő felújítást, átépítést végezni rajta. A település központjában sokáig üresen álló ingatlan viszont alkalmas az átalakításra, ahol az óvodások három csoportban, modern, a mai kor követelményeinek megfelelő létesítményben tölthetik majd napjaikat – mutatta meg a helyszínen Lantos Zoltán.

A kivitelező cég vezetője, Szőke Sándor érdeklődésünkre elmondta, három hete vették át a területet, a tető és a belső rész bontási munkálatai zajlanak. A víz-, a szennyvíz- és a fűtésrendszer is teljesen megújul a projekt keretében. A csoportszobák kialakítása mellett az azokhoz kapcsolódó kiszolgálóhelyiségek, vizesblokkok építése, egy tornaszoba, az emeleten pedig irodák kialakítása a feladat. Családbarát óvoda készül, amelynek az udvarát is rendbe teszik: 1100 négyzetméteren kiselemes burkolatot raknak le, továbbá komoly zöldítés is a projekt része. Az óvodások ellátását szolgáló eszközök – például tálalókonyha – beszerzése szintén a projekt része. A munkálatok befejezésére nyolc hónapja van a kivitelezőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában