egészségügy

2021.09.30. 17:52

Kártyával becsülik meg a csabai háziorvosokat

Három, a békéscsabai egészségügyi alapellátás rendszerébe az elmúlt időszakban bekerült doktornak adott át háziorvosi kártyát csütörtökön a jaminai rendelőintézetben Szarvas Péter polgármester és Ádám Pál önkormányzati képviselő.

L.B.

20210930 Békéscsaba Háziorvosi kártyát adott át csütörtökön Szarvas Péter polgármester három, a helyi egészségügyi alapellátás rendszerébe nemrég bekerült doktornak a jaminai rendelőintézetben. A képen a városvezető, Csapó Enikő körzeti nővér, valamint a három szakember, Nagyné dr. Klembucz Erzsébet háziorvos, dr. Kiss Verica háziorvos és dr. Pap Csenge házi gyermekorvos Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Amíg Nagyné dr. Klembucz Erzsébet háziorvosként Jaminában, addig dr. Kiss Verica szintén háziorvosként a Lencsési-lakótelepen, dr. Pap Csenge pedig házi gyermekorvosként a Mednyánszky utcában rendel. Az ugyancsak Jaminában rendelő dr. Agoston Hecla szintén jogosult a háziorvosi kártyára.

Fotó: Imre György

Szarvas Péter polgármester elmondta, kötelező önkormányzati feladat a háziorvosi ellátás biztosítása. Azt tapasztalták ugyanakkor az elmúlt években, hogy nem egyszerű az utánpótlás biztosítása, ha a rendszerből valami, például nyugdíjba vonulás miatt távoznak a szakemberek. Jelenleg 54 háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi körzet működik Békéscsabán, 52 doktorral van szerződése az önkormányzatnak, tehát két körzetet helyettesítéssel látnak el.

Hangsúlyozta: minden szakembernek biztosítanak költségtérítést, amelynek összege attól függ, hogy a rendelő milyen épületben található. Emellett, ha jogosultak rá, akkor 2,5 millió forintot szintén adnak a rendszerbe belépő doktoroknak. Ezen felül biztosítanak háziorvosi kártyát, amivel különféle szolgáltatásokat vehetnek igénybe az orvosok: kaphatnak bérletet a strandra, a színházba, sportmérkőzésekre például. Kiemelte, ezzel becsülik meg a szakembereket. Aláhúzta: sok doktor él azokkal a lehetőségekkel, amelyekkel a háziorvosi kártya birtokában élhetnek.

A doktorok a városvezető kérdésére elmondták: élvezik a körzetekben való munkát, a tapasztalataik alapján a betegek bátran fordulnak hozzájuk problémáikkal, panaszaikkal, és segítenek is nekik mindenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában