Békéscsaba

2021.09.03. 15:08

A megyei horgásztársadalom kiválóságait ismerték el

Hét személy vehette át a Körös-vidék Horgászatáért kitüntetést a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének (KHESZ) csütörtökön délután Békéscsabán megtartott közgyűlésén. Saját területükön mindannyian nagyon sokat tettek, sokat tesznek a horgászok ügyéért.

P. G.

– A KHESZ csütörtökön a 2020-as évet záró rendes közgyűlését tartotta – tájékoztatta lapunkat Nemes Attila, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ügyvezetője. Mint megtudtuk, az esemény időpontját több ok miatt kellett eltolni erre az időpontra. Egyrészt a koronavírus nem tette lehetővé a közgyűlés korábbi megtartását, másrészt a nyári szabadságolások és üdülések idején nem szerették volna azt megszervezni, hiszen a közgyűlés vélhetően nem lett volna határozatképes.

Az esemény első részében a Körös-vidék Horgászatáért kitüntetések találtak gazdára, amelyeket dr. Hunya Miklós, a KHESZ elnöke adott át.

Az elismerést vehette át Báróczi Pálné, aki életének jelentős részét a horgásztársadalom érdekében végzett munkával töltötte. Munkaszerződését anno a MOHOSZ Intéző Bizottságának József Attila utcai irodájában kötötték az 1970-es évek végén. Ügyintéző mindenesként, később gazdaságvezetőként tevékenykedett a horgász szövetség működése érdekében. Az elmúlt négy évtizedben részt vett a horgásztársadalommal történt meghatározó és izgalmas történésekben.

Dr. Hunya Miklós adta át az elismerést Vidó Rolandnak /Fotó: Tószögi György/

Ugyancsak elismerték Dalicsek Zoltán munkásságát, aki korábban a Sporthorgász Egyesület Mezőkovácsháza alelnöki, majd három cikluson keresztül elnöki feladatait látta el. Tisztségét mindig szolgálatkészen, a horgásztársadalom felé nagy alázattal végezte. Kiemelt figyelmet fordított a helyi horgásztóra, versenyeket, rendezvényeket szervezett.

Szintén kitüntetést vehetett át Holóka Demeter Péter, aki a Sebes-Körös Horgász Egyesület elnöke. A természet, benne a Sebes-Körös nagy tisztelője és ismerője. Két körösi életképet és élményeket elbeszélő horgász novelláskötet és fotóalbum szerzője.

Ugyancsak a kitüntetéssel ismerték el Mikula Istvánt, aki a Végegyházi Sporthorgász Egyesület alapító tagja, és évekig az elnöki teendőket is ellátta. Az egyesület környezetvédelmi tevékenységének aktív részese volt, tavuk létrehozásában is oroszlánrészt vállalt, rengeteg gyereket tanított meg horgászni.

Szintén kitüntették Pető Lászlót, aki 1989-es megalakulása óta a békéscsabai Városi Horgász Egyesület elnöke, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége alapító tagja. Évtizedek óta rendszeres résztvevője, aktív segítője a szövetségi rendezvényeknek, versenyeknek, rendezvényeknek. A horgászvizsgáztatás kezdete óta a békéscsabai vizsgabizottság horgászvizsgabiztosa, négy ciklus óta a KHESZ vezetőségének tagja.

Elismerték Povázsai Pált, aki a BSHE alelnökeként 10, elnökeként újabb 10 évet szolgálta az egyesületet, képviselte tagságot. Nevéhez fűződik a Félhalmi egyes holtág melletti egyesületi horgásztanya folyamatos felújítása, működtetése, a tagsággal példamutató a kapcsolata.

Szintén kitüntetést vehetett át Vidó Roland, aki az idén augusztus 6-7-én lebonyolított Ifjúsági Világbajnokságon U20-as kategóriában csapatban, illetve egyéniben is aranyérmet szerzett, hibátlan, mindkét versenynapon szektor egyes pontszámokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában