Jelentős agrárcég

2021.08.19. 11:14

Naponta százezer liter tejet használ fel a Szarvasi Mozzarella

A Szarvasi Mozzarella Kft. cégvezetésével egyeztetett a napokban Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtikára.

A több mint 25 éves múlttal rendelkező Szarvasi Mozzarella Kft. európai színvonalú üzemében első osztályú, kizárólag hazai tej felhasználásával készülnek az élelmiszerek: sajtok, túrók és egyéb tejtermékek.„A Szarvas melletti Örménykúton működő üzemben tett látogatásomkor megtudtam, hogy naponta 100 ezer liter tejet használnak fel termékeik előállításához, mindezt folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően modern berendezések és technológiák alkalmazásával. Büszke vagyok arra, hogy ez a Békés megyei élelmiszeripari vállalkozás a hazai mozzarella gyártás és kereskedelem legjelentősebb szereplője” – írta Facebook-oldalán Erdős Norbert.

Az Örménykúton működő üzemben tett látogatás a minap Erdős Norbert

Rohony Miklós ügyvezető igazgató az államtitkárnak elmondta, a jövőben is szeretnék fejleszteni és bővíteni üzemüket. Pályázni kívánnak például új, környezetbarát szennyvízfeldolgozó kialakítására, új sajtgyártó üzemcsarnok és tejsilók építésére, valamint modern sajtgyártó gépek vásárlására.

Erdős Norbert felhívta rá a figyelmet, hogy a 2021 és 2027 közötti időszakban óriási lehetőség előtt állnak a hazai agrárium vállalkozásai, hiszen a rendelkezésre álló több mint 4265 milliárd forintos vidékfejlesztési és ebből körülbelül 750 milliárd forintos élelmiszeripari forrással a korábbiakhoz képest lényegesen nagyobb fejlesztési keretre pályázhatnak majd a hazai mezőgazdasági és élelmiszeripari szereplők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában