piac

2021.08.11. 07:01

Minőségi váltást hozhat a beruházás Almáskamarás életében

Az önkormányzat 74 millió forintot nyert egy TOP-os pályázaton, a település központjában elkezdődött a termelői piactér kialakítása, a csarnok építése.

Cs. I.

Az új piac épületét készíti jelenleg a kivitelező /A szerző felvétele/

Mazán Attila polgármesterrel jártunk a helyszínen. Elmondta, környékükön a mezőgazdasági termelés jelentős része a kertészet. Ezt a munkát végzi a településen élő őstermelők többsége.

A kivitelező jelenleg az új piac épületét készíti /A szerző felvétele/

A megtermelt gyümölcs- és zöldségfélék a távoli városok nagybani piacain kerül értékesítésre, azonban igény mutatkozik a helyi értékesítésre is. A feltételeket a termelői piac megépítésével szeretnék megteremteni. A piacon természetesen a vidékről érkező termelők és egyéb árucikket értékesítők is helyet kapnak. A megépülő piaccsarnok kőépületében lesz mosdó, raktár. Mellette kialakítanak parkolókat.

– Nagyon várjuk már, hogy elkészüljön. Ez egy komoly minőségi váltás lesz a településünkön, hiszen ez a hely kulturált közeget biztosít, sőt, közösségi térként is funkcionál majd, mivel sok almáskamarási a piacon találkozik, beszélget – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában