felújítás

2021.08.31. 08:18

Közösségi tér készül Mezőgyánban

Közösségi tér fejlesztésére, eszközök beszerzésére, valamint egy szakember foglalkoztatására összesen több mint 10 millió forintot nyert el a Magyar Falu Program keretében a Mezőgyáni Református Missziói Egyházközség – ismertette Kovács László lelkipásztor.

Licska Balázs

Kovács László elmondta, hogy szolgálati lakásnak vásárolt meg az egyházközség korábban egy Árpád utcai házat, de úgy döntöttek, hogy közösségi teret varázsolnak belőle a fiatalok számára. Multifunkcionális lesz, tehát lesz benne játékra alkalmas hely, valamint konyhával ugyancsak felszerelik, ahol elleshetik a sütés, a főzés fortélyait az ifjak. Emellett szálláshelyként szintén szolgálhat a jövőben az épület, ha vendéget, kirándulócsoportokat fogadnak a reformátusok.

Kovács László református lelkipásztor beszélt a mezőgyáni beruházásról /A szerző felvétele/

A munkálatok során cserélik az elaggott nyílászárókat, a régi burkolatokat, festenek és mázolnak, illetve egy fürdőszobát felújítanak, valamint egy továbbit kialakítanak az épületben. Az udvaron, a pályázaton kívül, önerőből a későbbiekben lehetőség szerint helyet kap egy filagória is. A tervek szerint a munkálatokkal pár hónapon belül végeznek, hiszen az a cél, hogy a fiatalok minél hamarabb birtokba vehessék a közösségi teret, amelynek életre hívásában a Magyar Falu Program mellett egy másik, a Várépítő pályázat is segíti a helyi reformátusokat.

Dani Attila hangsúlyozta, az önkormányzat és az egyházközség kiváló kapcsolatot ápol. Segítik egymást, amiben csak lehet, hiszen közös célért, Mezőgyán fejlődéséért dolgoznak. A település polgármestere kiemelte: azzal, hogy a reformátusok közösségi teret alakítanak ki és felújítanak egy házat, egyrészt szebbé teszik a falu összképét, másrészt fontos, hogy egy olyan hely születik, ahol az emberek össze tudnak jönni és ahol jól érzik magukat, a közösségek jelentik a település pilléreit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában