kiállítás

2021.08.18. 09:57

Hímzéseket, gobelineket, lábbeliket is bemutattak Orosházán

Sokan vannak, akik nyugdíjas éveikre is találnak maguknak elfoglaltságot. A kreatív alkotó emberek mindennapjait kitölti az unokázás vagy – a háztartásbeli feladatok mellett – a kézimunkázás. Erre láttunk jó példát Szentetornyán, ahol a nyugdíjasok közössége, Keller Erikával az élen, bemutatta, mit is tudnak, mihez értenek, mi ad nekik örömet.

Cs. I.

Hímzés, gobelin, foltvarrás, cipésztermékek kerültek a paravánokra a közösségi házban, ahol a látvány lenyűgözte a látogatókat. Mindez a Magunkért-Egymásért Civil Egyesület tagjainak munkáját dicséri. Szász Jánosné foltvarrással foglalkozik. Szente Eszter gobelineket és kalocsai terítőket­ készít, illetve szintén gobelint varr Tóth Andrásné és Keller Erika.

Rengetegen kíváncsiak voltak a kézműves alkotásokra

Az orosháziak jó ismerőse, a cipészmester, Győry András betekintést engedett szakmájába, hogy milyen sokszínű is a cipészek munkája. Burzás Ferenc vőfély szakmáját szintén bemutatták, ezzel gazdagítva a közösségi élményt. Szverle István, az egyesület alelnöke elmondta, minden alkotói tevékenységhez ihlet kell. Különleges képességű­ tagjaik megmutatták, türelemmel, kitartással mire is képesek.

A kiállítás megnyitójára nagyon sokan kíváncsiak voltak, érdeklődtek az alkotóktól és az ötletgazdáktól, vajon várható-e folytatás. A hagyományok sorát folytatva, ez a találkozás se érhetett véget megvendégelés, finom falatok nélkül: palacsintát fogyaszthattak a civil szervezet tagjai, amit erre az alkalomra is maguk készítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában