telt ház/galériával

2021.07.21. 15:23

Életre keltették a magyar virtust a békéscsabai gálaműsoron

Nagyszabású, telt házas látványos gálakoncertet rendeztek kedden este Békéscsabán a Kórház utcai stadionban. Szarvas Péter polgármester köszönetet mondott azért, hogy egy ilyen színvonalas rendezvény házigazdája lehetett a város.

Vágvölgyi Nóra

20210720 Békéscsaba Hungarikum Gálakoncert fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Az eső, a borongósabb időjárás se szegte kedvét annak a sok száz érdeklődőnek, akik ellátogattak kedd este a Kórház utcai stadionba. A szabadtéri gálaműsort Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára nyitotta meg.

A több mint 100 színpadi közreműködőt felvonultató koncert látványvilága a kulturális tradícióinkat, képzőművészeti, épített és innovációs értékeinket idézte meg.

Fellépett többek között Bangó Margit, Kállay Bori, Oszvald Marika, Dancs Annamari, Rost Andrea, a Magyar Állami Népi Együttes, Szalonna és Bandája, a Szegedi Szimfonikus Zenekar. Ráadásul a programot egy utazókiállítás is kísérte, amely szintén arra volt hivatott, hogy közelebb hozza a magyar kultúra bástyáit a jelenlévőkhöz.

Fotók: Bencsik Ádám

A gálakoncert producere, dr. Vadász Dániel lapunknak korábban elmondta, egy olyan hungarikum jellegű produkciót hívtak életre, amely képes összefoglalni a magyar lelkületet és amelyen egymást követően jelennek meg Erkel Ferenc, Kodály Zoltán, Lehár Ferenc vagy Kálmán Imre művei.

- Örülök annak, hogy teltház előtt mutatták be a produkciót. Ezúton is szeretném kifejezni a köszönetemet az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy Békéscsaba lehetett a színhelye egy ilyen színvonalas kulturális rendezvénynek – nyilatkozta portálunknak Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában