Békési duzzasztó

2021.05.15. 15:32

Élete süllőjét fogta Ricsi a Kettős-Körösön

Életem süllője – ezekkel a szavakkal jellemezte Pusztai Richárd azt a gyönyörű és óriási süllőt, amit pénteken fogott ki a Kettős-Körösből, a békési duzzasztónál.

P. G.

– Érdekes nap volt, mert sokáig nem igazán jött semmi, úgy tűnt, egyáltalán nem lesz fogásunk – árulta el hírportálunknak a 18 éves békési fiatalember, aki éppen a napokban érettségizett a helyi Mezgében, vagyis a Gál Ferenc Egyetem Békési Szakképző Iskolájában. – Már félig-meddig hazafelé készültünk, amikor felraktam a horogra egy műhalat, és még elkezdtem egy kicsit dobálni csak úgy a saját szórakoztatásomra. Olyan 15-20 percig próbálkoztam, amikor megakadt. Bevallom őszintén, azt hittem, hogy egy nagyobb fát vagy gallyat sikerült megfognom. Amikor húztam, és megindult, akkor vált számomra biztossá, hogy egy gyönyörű hal akadt horogra. Két perc fárasztás után sikerült is a partra emelnem, de egy fénykép után már engedtem is vissza, mert nagyon érzékeny halfajról van szó, nem szerettem volna, ha valami baja esik. Így csak saccolni tudok, olyan hét-nyolc kilóra teszem a súlyát.

Ricsi egyébként mindig visszadobja a halakat, mert fontosnak tartja, hogy tovább élhessenek a folyóban. Mint megtudtuk, a fiatalember 4-5 éve horgászik, elsősorban Békésen, illetve Gyomaendrődön pecázik Az érettségire való felkészülés időszakában hétvégenként járt ki a Körösre, a nemrég befejeződött záróvizsgák után hétköznap is pecázik majd, bár – tette hozzá – szeretne majd minél hamarabb elhelyezkedni, de természetesen ezt a hobbit is mindenképpen tovább fogja űzni.

Kérdésünkre Ricsi elárulta, hogy azért nevezte a Facebookon élete süllőjének a halat, mert ez a legnagyobb és legszebb példány, amit eddig fogott.

– Szép pontyokat is sikerült már korábban a partra emelnem, de a süllő mind a méretét, mind a szépségét tekintve különlegességnek számít. Arról nem beszélve, hogy nem a leggyakoribb, hogy ez a halfaj akad horogra – fogalmazott. Ricsi egyébként egy régi haverjával, Őri-Pocsaji Istvánnal volt kint horgászni a Kettős-Körösön pénteken, a fotót is István készítette a halról és Richárdról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában