Koronavírus Békésben

2021.04.22. 10:18

Segíti a védekezést a gondozási központ Lőkösházán

A koronavírus-járvány idején a lőkösházi gondozási központ dolgozói nap mint nap tanúbizonyosságot tesznek helytállásukról, szakmai elhivatottságukról.

Ny. L.

20210325 Lőkösháza Folyik a munka a családsegítőben Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Adam

– A pandémia megsokszorozta a feladatokat, az ezekkel járó szakmai és személyes terheket – hangsúlyozta Fodor Béláné területi felelős. – Segítjük gondozottjainkat a mindennapi életvitel megkönnyítésében, munkatársaink tartják velük a személyes kapcsolatot. Minden kollégára, aki a házi gondozásban, a nappali ellátásban, a gyermekjólétben, a tanyagondnokságon dolgozik, maximálisan számíthatunk. A házi gondozók a rászorulóknak beszerzik a gyógyszert, az alapvető élelmiszereket, és elintézik adminisztratív teendőiket.

Megsokszorozódtak a feladatok, képünkön a gondozási központ munkatársai: (balról) Kerényi Nikoletta, Mákos Pálné, Fodor Béláné és Fodorné Tanner Mónika /Fotó: Bencsik Ádám/

Fodor Béláné kiemelte, a nappali ellátó nem látogatható, így telefonon és személyes látogatással tartják a kapcsolatot az érintettekkel. Emellett segítik a védőoltás megszervezését a háziorvostól kapott névsor alapján. Telefonon értesítik a regisztráltakat az oltás időpontjáról, helyéről, ott pedig felügyeletet biztosítanak. Megszervezik az oltópontra való eljutásukat azoknak, akik ezt nem tudják megoldani. Az önkormányzat kisbuszával és önkéntes sofőrökkel is segíti a gyulai oltópontra eljutást. A gondozóház dolgozói napi kapcsolatban állnak a lőkösházi önkormányzattal, a családsegítő és a háziorvosi szolgálattal.

Szűcsné Gergely Györgyi polgármester elmondta, jelenleg helyettesítő háziorvos dolgozik a községben. Ugyanakkor pályázatot hirdettek az állás betöltésére. Remélik, mihamarabb sikerül megtalálni a végleges megoldást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában