patinás cég

2021.01.19. 17:01

Tárgyalnak a leállt orosházi AKG újraindításáról

A végelszámoló szerint ígéretes tárgyalásokat folytatnak az orosházi AKG újraindításáról. Ezen dolgozik Dávid Zoltán polgármester is. A Mi Hazánk politikusai szerint lenne befektető.

Cs. I.

Forrás: BMH archív

Sajtótájékoztatót tartott a Mi Hazánk Mozgalom három politikusa kedden az AKG Zrt. gyárának a kapujában. A hetvenéves múltú cég bezárásának, a csoportos létszámleépítésnek a kapcsán Földesi Mihály kiemelte, a legiparosodottabb városa volt a megyének Orosháza, ehhez ez a társaság is hozzájárult. Schultz Gábor sérelmezte, hogy a városvezetés részéről nem volt megfelelő képviselet a dolgozók érdekében. Dorogi György hangsúlyozta, akik itt dolgoztak, speciális szakmák birtokában voltak, volna befektető – mondta a politikus. Közvetítőként szeretnének tárgyalásokat kezdeményezni a termelés újraindításáért a menedzsmenttel, a város vezetőivel.

Kérdésünkre dr. Böröcz László végelszámoló jelezte, ígéretes tárgyalásokat folytat a gyár korszerűsítés utáni újraindításáról, amit a városvezetés is támogat.

Dávid Zoltán polgármester közösségi oldalán arról írt, egyeztetett a beszállítói és telephely-nyilvántartási igazgatóság vezetőjével, Robotka Csabával az Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt. kapcsán.

– De nem csak vele, hanem az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkárával, dr. Nagy Ádámmal, valamint Sápi Lajossal, a Guardian Industries Corporation európai alelnökeként nyugdíjba vonult szakemberrel is. Minden segítséget megragadok, hogy előremozdítsam a likviditási problémák miatt felszámolás alá került cég ügyét. Az AKG sok családnak jelentett biztos megélhetést, emellett a különböző hiányszakmák oktatásából is kivette a részét. Hiszek abban, hogy találunk megoldást és ebben a szakminisztériumokra, kormányzatra is számíthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában