olvasói panasz

2021.01.13. 15:24

Megelégelték a földváriak a lomot és a patkányinváziót

Olvasói jelzés érkezett hírportálunkhoz Pusztaföldvárról, a Bajcsy utcából. Elpanaszolták, hogy az ott élőket zavarja a közterületen felhalmozott hulladék, aminek a mennyisége 25-30 konténernyi lehet.

Cs. I.

– Naponta autót bontanak, felfordítva az út közepén. Elhozzák más szemetét, itt ledobják. A szomszédoknak és a falubelieknek évek óta ezt az állapotot kell elviselni. Idős, tisztességes emberek, akik a Bajcsy utcában laknak évek óta, minden reggel, ha felhúzzák a redőnyt, ezzel a mocsokkal szembesülnek. A motorolaj folyik a talajba, a szemetet viszi a szél, a patkányok már fényes nappal is szaladgálnak. Pusztaföldvár Újfalu szívében ez a helyzet

– fogalmazott a panaszos, Kálmán Béla.

A patkányok már fényes nappal is a szemetet túrják /Fotó: Shutterstock illusztráció/

Sonkolyos Szabolcs polgármester a történtekkel kapcsolatban hírportálunknak elmondta, a közösségi médián keresztül értesült a Bajcsy utca egyik ingatlanát érintő közérdekű lakossági panaszról, ami egy pusztaföldvári család szabálytalan hulladékgazdálkodására hívja fel a közvélemény és a területileg illetékes települési önkormányzat figyelmét.

– A bejelentést tárgyát képező megállapításokat kivizsgáltam és intézkedtem. Az Orosházi Rendőrkapitányságnál feljelentést tettem ismeretlen tettes által elkövetett köztisztasági szabálysértés és hulladékgazdálkodás rendjének a megsértése bűncselekmény elkövetése miatt. A Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatalát értesítettem a panaszos megállapításairól és kértem a szükséges hatósági eljárások lefolytatását. Megkerestem a környezetvédelmi hatóságot, hogy vizsgálja ki az ügyet és szabjon ki hulladékgazdálkodási bírságot

– sorolta a település vezetője.

Sonkolyos Szabolcs polgármester megjegyezte, hogy a Bajcsy utcai többgyermekes család közismert a településen.

– Meglátásom szerint a helyi gyermekvédelmi jelzőrendszer személyes kapcsolattartásra kötelezett tagjainak kellett volna (a lakosság helyett) a jelzést megtennie önkormányzatunk irányába, ami sajnos nem történt meg. Az önkormányzatnak felül kell vizsgálnia a helyi gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjainak a felelősségét az ügyben és meg kell hozni a szükséges döntéseket – tette hozzá Sonkolyos Szabolcs a történtekre reagálva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában