kapás

2021.01.08. 18:26

Aranyhalak helyett pontyok teljesítik az orosházi horgász kívánságait

A napokban arról írtunk, hogy Fehér László az orosházi új homokbányában élete legnagyobb fogásának (16 kg 30 dkg), egy tükörpontynak örült. Az óév utolsó horgászatán akadt horgára a szép példány. Akkor azt nyilatkozta a rutinos teszthorgász, az a kívánsága, hogy ezen a helyen is elérje egy jó fogással a 20 kilós rekordot.

Cs. I.

Fotó: BMH

No, ez már majdnem sikerült. Laci nem elégedetlen. Ha nem is aranyhal, de egy újabb ponty már majdnem teljesítette a kívánságát: ráharapott a kiváló csalira, de erről meséljen Fehér László.

Fotó: BMH

- Pénteken reggel 7 órakor foglaltam el a helyemet a tóparton. S úgy látszik, horgászatom a vártnál is jobban sikerült. Már az első dobásra sikerült egy kapitális pontyot a kezemben tartanom. Majd a mérlegelés után szembesültem vele, hogy bizony ez az a hal, amire annyira vágytam. Nincs meg a 20 kiló, de már nagyon közel jártam hozzá. Maximálisan elégedett vagyok ezzel a hallal így január elején. A kapitális tükrös 19 kiló 10 dkg. Ami az én új tükörponty rekordom.

Laci beszámolójából kiderült, a nap végén egy gyönyörű nyurga is a horgára akadt.

Előzmény:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában