orvosi eszközök

2020.12.16. 15:58

Zöld utat kaptak, átdolgozzák Békés megyében az Arad megyével közös egészségügyi pályázatot

A román irányító hatóság arról értesítette a Békés Megyei Önkormányzatot, hogy hozzájárul az Arad megyével közösen benyújtott egészségügyi pályázat átdolgozásához. Így a Békés megyei kórházakban 3,3 milliárd forintos fejlesztés valósulhat meg – közölte Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke.

L. B.

Elmondta, idén tavasszal Magyarországot is elérte a koronavírus-járvány, amely miatt több korlátozó intézkedést vezettek be határon kívül és belül. Az egészségügyi válsághelyzet miatt szükség volt a megvalósítás előtt álló projektek újragondolására, szakmai tartalmának újratervezésére.

Zalai Mihály (középen) dr. Duray Gergővel és dr. Becsei Lászlóval egyeztetett a benyújtandó pályázat kapcsán /Fotó: BMÖ/

Bizonytalanná vált az Arad megyével közös pályázat eredi tartalommal történő megvalósítása is, ugyanis úgy sok képzést, rendezvényt tartalmazott volna. Emiatt a Békés Megyei Önkormányzat a már megnyert pályázattal kapcsolatosan, még a támogatási szerződés aláírása előtt hozott egy határozatot, amelyben az eredeti partnerek, a civil szervezetek helyett a megyei kórházak, a Békés Megyei Központi Kórház és az Orosházi Kórház bevonását kezdeményezték.

Az irányító hatóság november 24-én indított írásbeli eljárást ezzel kapcsolatban, majd december 10-én érkezett a jelzés, mely szerint a programot irányító monitoring bizottság tagjainak nincs ellenvetése a partnerek cseréje ellen. Tehát megszületett a döntés, miszerint a projekt átdolgozható.

– Újra beadjuk a most már átdolgozott pályázatot, amit a közös titkárság saját hatáskörben bírál el. Amennyiben megérkezik a titkárság helyeslése, a szerződés megkötése érdekében a monitoring bizottság elé terjesztik, majd az újabb írásbeli eljárás lezártát követően szignó kerül a dokumentumra – mondta Zalai Mihály.

Hozzáfűzte, így jövőre elindulhat 838 millió forintból az orvosi ügyeleti rendelők felszerelése, valamint a Békés megyei kórházakat több mint 3,3 milliárd forintnyi orvosi eszközzel látják el.

A megyei közgyűlés elnökével a minap a megyeházán dr. Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója és dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgatója már meg is kezdték az egyeztetést a benyújtandó pályázatról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában