új eszközök

2020.12.02. 07:47

Újabb jelentős fejlesztés valósult meg a békési rendelőben

Jelentős informatikai fejlesztés történt a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdőben. Mint megtudtuk, a központ új számítógépek beszerzését valósította meg 20 millió forintból.

P. G.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: GA-Pix Fotó Kft.

Erre a célra az anyagi forrást az egészségügyi finanszírozó, a NEAK (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő) biztosította az intézmény számára.

– A 2020. év legjelentősebb fejlesztését az egészségügyi intézmény teljes informatikai rendszerének modernizálása jelentette, beleértve a régi számítógépek cseréjét – tájékoztatott Erdélyi Imola Erzsébet igazgató. Mint a részletekről kiemelte, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő jóváhagyta és támogatta a tavaly év végén benyújtott informatikai fejlesztési terveket. A Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő az informatikai szempontból réginek mondható számítógépeit a hozzá kapcsolódó monitorokkal, billentyűzetekkel és egerekkel együtt le tudta cserélni új eszközökre. Minden új számítógéphez a szükséges operációs rendszert is megvásárolták. Az egészségügyi informatikai hálózat fejlesztése – amely főleg a meglévő szerverek cseréjét és bővítését jelenti – jelenleg is folyamatban van, és átnyúlik a következő évre.

Polgár Zoltán és Erdélyi Imola Erzsébet is egyetért abban, hogy a fejlesztéssel hatékonyabbá válik a munka /Fotó: Apáti-Nagy Lajos/

Polgár Zoltán, Békés beruházásokért felelős alpolgármestere sikerként könyveli el az intézmény által végrehajtott modernizálást.

– Különösen nagy szervezési munkát igényelt az igazgató részéről az informatikai fejlesztés megvalósítása olyan módon, hogy a betegellátás zavartalan maradhasson – nyilatkozta az alpolgármester.

A régi számítógépeket a békési önkormányzat olyan rászoruló családok számára ajánlja fel, ahol a digitális oktatás eléréséhez nem áll rendelkezésre számítástechnikai eszköz.

Az intézményben folyamatosak a fejlesztések minden téren. Tavaly adták át a gyó­gyászati központ és gyógy­fürdő energetikailag korszerűsített József Attila utcai, szakorvosi járóbeteg-ellátást biztosító épületét, amely szintén­ jelentős előrelépést jelentett. Korábban pedig a villanyvezetékeket is cserélték, ami ugyancsak fontos volt a hatékony működés szempontjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában