önkormányzati döntések

2020.11.03. 08:00

Több mint harmincezer embert lát el a mezőberényi mentőőrs

Illegális lerakók felszámolására nyújt be pályázatot a mezőberényi önkormányzat – döntött legutóbbi ülésén a helyi képviselő-testület. Siklósi István polgármester lapunknak elmondta, a tervezett fejlesztés teljes bekerülési költsége 6 millió 705 ezer forint, amihez önkormányzati önerőre nincs szükség.

P. G.

20200522 Székesfehérvár Korona vírus elleni mentőfertőtlenítő állomást alakítottak ki a fehérvári Mentőállomás melletti parkolóban, amelyben egyszerre három mentőkocsit tudnak vírusmentesíteni. A beruházás az Országos Mentőszolgálat, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata valamint a RBD (Red-Blue- Devils székesfehérvári ultracsoport) közreműködésével jöhetett létre, elsőként az országban A képen: A fertőtlenítő állomáson egy óra alatt fertőtlenítik a járműveket Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor

A Belügyminisztérium az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében a Tisztítsuk meg az országot! projekt keretében tette közzé nyilvános pályázati felhívását települési önkormányzatok számára. Mindez több szempontból is fontosnak tartják: környezetünk megóvása, egészséges életmódunk megőrzése, táj- és tájképvédelmi szempontokból is fontos ezeknek a helyeknek, illetve az azokkal együtt járó talaj-, víz és levegőterhelésnek a megszüntetése és a tájsebek csökkentése. A mezőberényi önkormányzat az északi városrészen, a Kinizsi–Nyárfa–Nádas utca által körülhatárolt területen szeretne egy illegális lerakót megszüntetni, ami kommunális hulladékkal és építési törmelékkel egyaránt szennyezett.

A mezőberényi mentőautók százezer kilométert futottak 2019-ben.

A testületi ülésen több, a város életével kapcsolatos fontos tájékoztató is elhangzott. A grémium tárgyalt a Mezőberényi Mentőőrs munkájáról. A helyi mentőállomásnak Mezőberény mellett Köröstarcsa, Csárdaszállás, Kamut, Bélmegyer és Békés is az ellátási területe, összesen több mint 34 ezer ember tartozik hozzájuk. 2019-ben a két mentőkocsi összesen 2043 mentési feladatot látott el, a gépkocsik 101 ezer 526 kilométert tettek meg, tengelyen töltött idejük 3271 óra volt.

Az ülésen ugyancsak tárgyaltak az orvosi ügyelet tájékoztatójáról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában