kezdeményezés

2020.11.10. 11:02

Bővült az újszülöttek ligete Sarkadon

Újabb 28 facsemetét ültettek el nemrég Sarkadon, az Anti út és a Zsarói utca kereszteződésében lévő újszülöttek ligetében. Ez volt immár a negyedik alkalom, most az előző év második felében és az idei év első felében született gyermekekkel és szüleikkel együtt ültetett fákat dr. Mokán István polgármester és Mester Judit Ibolya alpolgármester.

L. B.

A városvezető hangsúlyozta, az önkormányzat 10 ezer lelkes családban gondolkodik, a gyermekek pedig a család szívében és lelkében kiemelt helyet foglalnak el. Elmondta: több fejlesztés is segíti a családokat.

Új, 60 férőhelyes bölcsődét építettek, korszerűsítik az óvodákat és az általános iskolákat, felújították a gimnáziumot és a tornacsarnokát. 2018 elején vezették be a gyermekszületési támogatást.

A szülők számára nem állapítottak meg jövedelemhatárt, ám fontos, hogy a család és a gyermek valóban sarkadi legyen. A támogatáshoz kapcsolódik az a kezdeményezés, hogy a támogatott újszülöttek számára névre szóló fákat is ültetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában