Galériával

2020.10.08. 17:14

Sátorban várakozhatnak az előszűrésre Gyulán

A kórház kérésére katonai sátrat állítanak fel a Békés Megyei Központi Kórház gyulai Pándy Kálmán Tagkórház elé, ami alatt majd az előszűrésre várakozók állhatnak.

P. G.

Fotó: Imre Gyorgy

Katonai sátrat állítottak fel a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred tagjai csütörtökön délelőtt a Békés Megyei Központi Kórház gyulai Pándy Kálmán Tagkórházának rendelőintézete elé. Mint azt Varga Tamás főhadnagy a helyszínen hírportálunknak elmondta, a sátrat az egészségügyi intézmény kérésére telepítették azért, hogy ha az érkezőknek várakozniuk kell az épületben működő előszűrésre, akkor fedél legyen a fejük felett, és megóvják őket az esőtől, illetve téli időszakban a havazástól. A területen egyébként két sátrat illesztettek össze. Mint megtudtuk, korábban szintén sátrat állítottak fel a deszki, valamint az Orosházi Kórház előtt is.

Csütörtökön délelőtt telepítettek sátrat a rendelő elé /Fotó: Imre György/

Varga Tamás hírportálunknak elmondta, a telepítés általában mintegy fél órát vesz igénybe. Gyulán a speciális helyviszonyok miatt azonban szükség volt bizonyos utómunkálatokra, így egy kicsivel több időbe telt.

A rendelőintézetbe és a kórház fekvőbeteg osztályaira a koronavírus-járvány megelőzése miatt egyaránt egy-egy úgynevezett előszűrési ponton keresztül lehet bejutni. Ezeken a helyeken vizsgálják, hogy lázas-e az érkező, illetve kikérdezik a panaszaira vonatkozóan is. A betegség leggyakoribb tünetei között a lázat és a száraz köhögést tartják számon. Természetesen arról is szó esik, hogy az érkezőnek volt-e kontaktusa fertőzöttel. A rendelőbe egyébként időpontra hívják a betegeket, de természetesen előfordulhat, hogy várakozni kell, amikor egy-egy vizsgálat hosszabb ideig tart, és a másfél-kétméteres védőtávolság nem tartható az épületben, így ezért van szükség a sátorra.

A kórház fekvőbeteg osztályaira való bejutás esetében ugyancsak működik egy várakozó pont, ahol szintén fedett helyen tölthetik az előszűrés előtti néhány percet az érkezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában