Galériával / videóval

2020.08.25. 20:21

Évadzáró-évadnyitó gálát rendezett a Békéscsabai Jókai Színház

Évadzáró-évadnyitó gálát rendezett a Békéscsabai Jókai Színház, kedden délután a teátrum előtti téren. Zenés részletek hangzottak el az elmúlt esztendő legnépszerűbb darabjaiból, elismeréseket adtak át a társulat tagjainak és a háttérmunkában jeleskedőknek, valamint ízelítőt is nyújtottak a bemutatandó produkciókból. Átadták a 2008-ban alapított Gálfy László Gyűrű Díjat és a legjobb színészi teljesítményekért járó elismeréseket.

V. N.

20200825_Jókai Színház díjátadó gála_Békéscsaba_BÁ_BMH

Fotó: BENCSIK ADAM

A gála kezdetén Seregi Zoltán a színház igazgatója ismertette az elmúlt időszak történéseit, majd avatta be az érdeklődőket, abba, hogy mivel készül a társulat a színházlátogatók számára. Ezt követően kiosztották az évad színésze díjat három kategóriában: fiatal tehetségként Csonka Dóra, érett színművészként Tege Antal, tapasztalt színművészként pedig Bartus Gyula vehetett át kitüntetést. A színház társulata a legjobb háttérmunkáért járó díjjal Kőrösi Berta munkáját ismerte el.

A gálaműsort előadások, énekek, táncok színesítették, és a közönség közt színházbérleteket is kiosztottak a társulat tagjai/ Fotó: Bencsik Ádám/

A Gálfy László színművész, a teátrum egykori igazgatója emlékére a családdal közösen létrehozott díj, a Gálfy-gyűrű odaítéléséről – az alapítók szándékának és a hagyományoknak megfelelően szakmai bírálóbizottság döntött. Az idei kitüntetett Tege Antal lett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában