Dankó Béla Szarvas díszpolgára lett

Változatos programmokkal ünnepeltek a szarvasiak. Díszpolgári címet vehetett át a térség országgyűlési képviselője, Dankó Béla.

V. E.

Ünnepi bemutató őrléssel kezdődött csütörtökön délelőtt a program a Tessedik Sámuel Múzeum és Szárazmalomban. A rendezvény délután az ökumenikus istentisztelettel és kenyéráldással folytatódott a hagyományok szerint, melynek az Evangélikus Ótemplom adott otthont. Az eseményen elsőként Dankó Béla országgyűlési képviselő köszöntötte a jelenlévőket, majd Babák Mihály polgármester mondta el ünnepi gondolatait. A beszédek után a Cervinus Teátrum művészeinek Szent István Napi műsora következett, végül pedig a képviselő-testület által adományozott díjakat adták át.

Dankó Béla díszpolgári címet vett át /Fotó: Babák Zoltán/

A díszpolgár kitüntető címet idén Dankó Bélának ítélték, közegészségügyi díjat Jelen Pál, dr. Nagy Mihályné, dr. Tóth László, dr. Koszti Gabriella és dr. Galambos Andrea kapott. A közszolgálati díjat Kinyik Lászlóné, Aszódi Éva, és Kozák Ildikó érdemelte, míg a Védelmünkért díjat Hajdú Gábornak, Novodomszki Pálnak, Bracsok Istvánnak, Kiss Gábornak és a Szarvasi Rendőrkapitányságnak szavazták meg. Szociális Tevékenységért díjban Tóthné Tótka Edit, Balczó Mihályné, Liszkai Jánosné, a Szarvasi Barátság Nyugdíjas Egyesület és a Szarvasi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület részesült.

A Szarvas Város Ifjú Tehetsége kitüntetést Gulyás Gergő Zoltán, Szpisják Zsófia, valamit Seregélyes Viktória kapta, a Közművelődési díjat pedig Szenes János vehette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában