Szentmisével kezdődött az ünnepség Újkígyóson

A Szent István Napi megemlékezés Újkígyóson, a szentmisét követően, kenyérszenteléssel folytatódott, majd a település polgármestere, Botyánszki Pál mondott beszédet.

V. N.

Újkígyóson a Szent István Napi megemlékezés ünnepi szentmisével vette kezdetét a Szűz Mária Szent Neve katolikus templomban, a kenyérszentelést követően délelőtt tíz órától a Cz. Kiss Rendezvényházban köszöntötte a résztvevőket Botyánszki Pál polgármester. Ezután Harangozó Imre néprajzkutató ünnepi beszéde következett, majd átadták az „Újkígyósért” kitüntetést, és az „Újkígyós közneveléséért, közművelődéséért” valamint az „Újkígyós Sportjáért” kitüntető címeket. Az ünnepséget követően megnyitották a helyi kerámia szakkör alkotóinak kiállítását a rendezvényház előterében.

„Újkígyósért” kitüntetést adományoztak, Balogh Lászlóné Rákóczi Éva, a Közös Igazgatású Óvodai és Bölcsődei Intézmény korábbi vezetőjének, míg az „Újkígyós közneveléséért, közművelődéséért” kitüntető címet Valachné Csajági Ildikó pedagógus érdemelte ki. Az „Újkígyós sportjáért” kitüntetést felnőtt kategóriában Ruck László, pedagógus, edző vehette át, míg ugyanezen elismerést az ifjúsági kategóriában Török Dóra Melinda EB ezüstérmes kick-box sportolónak adományozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában