Kislétszámú szabadtéri programokkal készültek Gyulán

Gyulán kislétszámú szabadtéri programokat és kötött létszámú esti ünnepi műsort rendeztek a nemzeti ünnepen. Dr. Görgényi Ernő polgármester mondott ünnepi beszédet, majd a Turay Ida Színház művészei adták elő a Szent István Misztériumjáték című produkciójukat. 

P. G.

Dr. Görgényi Ernő polgármester elmondta, a Szent István-i állameszme arra is tanít, hogy döntéseinket csak olyan értékrendre alapozhatjuk, amely kiállta az idők próbáját.

– Az elmúlt száz évben Keletről és Nyugatról egyaránt elárasztottak bennünket olyan ideológiák, melyek több, mint egymillió magyar ember elvesztésében megnyilvánuló súlyos leckeként figyelmeztetnek bennünket arra, hogy a tetszetős, de a múltat eltörölni igyekvő, az ősök szobrát ledöntő eszmék az emlékművek után álmainkat is romba döntik – hangsúlyozta. – Nekünk, magyaroknak tisztelnünk kell országépítő elődeinket, az általuk lefektetett keresztény-nemzeti kulturális alapokra szabad csak építkeznünk, mert csak az a szilárd fundamentum. Szent II. János Pál pápa mondta a Hősök terén: „Íme István, Magyarország királya, a szent, aki lerakta házatok alapjait. Rá vonatkoztathatók Krisztus szavai a hegyi beszédben, arról a bölcs emberről, aki sziklára építette a házát.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában