A fiatalok kaptak lehetőséget

2020.07.08. 09:51

Újra irodalmi estnek adott otthont a Csabagyöngye melletti stégszínpad

Újra irodalmi estnek adott otthont a Csabagyöngye Kulturális Központ melletti stég. A szervező Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke, Frankó Attila elmondta, nagyjából százötvenen vettek részt az eseményen, amelyen az irodalom, a magyar nyelv mellett a gasztronómia is szerepet kapott.

L. B.

Az eseményen Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács és barátai – Alföldi Károly, Mikulán Róbert és Mucsi Balázs – hungarikumokból étvágyfalatkákat készítettek.

Horváth Szabolcs műsorvezető kérdezte Stummer Nikolettet, mellettük Hevesi Imre és Réger Wanda. /Fotó: Imre György/

– Az irodalmi est volt az egyik első rendezvény, amely újraindult a veszélyhelyzet megszüntetését követően – mondta köszöntő beszédében Opauszki Zoltán városi tanácsnok. Fontosnak ítéli, hogy az eseményen fiatalok is bemutatkozási lehetőséget kaphatnak.

És valóban: 15 éves Stummer Nikolett beszélt első, Viharos időkben című regényéről, de felolvastak a szintén ifjú Virók Tamás költeményeiből is, aki versével sikeresen szerepelt egy rendőrségi, baleset-megelőzési felhíváson. Az irodalmi esten felolvastak még Romhányi József és Örkény István műveiből, valamint zenélt Hevesi Imre és Kabai Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában