jótékonysági bevételből

2020.07.19. 15:35

Félmillióval támogatják a csabai diákönkormányzatot

A Patrióta Békéscsaba Egyesület szombaton átadta a Békéscsabai Diákönkormányzat részére a Patrióta Családi Nap bevételét, 500.000 forintot. Az egyesület szeptemberben a tervek szerint újabb eseményt valósít meg, aminek a sport és az egészséges életmód áll majd a középpontjában.

N. T.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Patrióta Békéscsaba Egyesület jótékonysági sport és családi napot rendezett június 27-én a Tréning Center területén. A rendezvény bevételét jótékony célra ajánlották fel, a Békéscsabai Diákönkormányzat részére, melyből a fiatalok koncertet, vagy rendezvényt fognak szervezni a közeljövőben. Az eseménynapon összesen 500.000 forint gyűlt össze, melyet a szombaton adtak át a patrióták a csabai dökösöknek.

Újabb eseményre készülnek /Fotó: Patrióta Békéscsaba Egyesület/

– Megalakulásunkat követő 3. héten egy olyan egész napos eseményt sikerült életre hívni, melynek lebonyolításába számtalan békéscsabai civil szervezet, előadóművész és közreműködő fél becsatlakozott, s az utóbbi néhány hónap nehéz gazdasági körülményeit félretéve a jó cél érdekében hozzáadott értéket teremtett, felajánlásával támogatta a családi nap lebonyolítását, színes programelemeinek meglétét. Mindehhez pedig egy rendkívül fontos karitatív célt is sikerült párosítani, támogatni a helyi fiatalokat, melyet a továbbiakban is kiemelt feladatunkként tartunk számon – olvasható a Patrióta Békéscsaba Egyesület sajtóközleményében.

A csapat egy újabb eseményt szervez szeptemberre, egy ingyenesen látogatható sport-és egészségnap formájában. A program során szeretnének átfogó képet kapni a békéscsabai lakosság egészségügyi állapotáról, illetve bemutatják a sportos és egészségesebb életmód pozitív hatásait.

– Az Egyesület célja a társadalmi szerepvállalás, Békéscsaba és annak vonzáskörzetében való folyamatos karitatív tevékenység. Közösségépítés megvalósítása értékteremtő családi rendezvények létrehozásával melyek mellé rendszerint karitatív célok társulnak. További célok között szerepel a békéscsabai fiatalok helyben tartása és az elvándorolt fiatalok visszacsábítása Békéscsabára. Összefogással való értékteremtés melynek központjában Békéscsaba és a békéscsabaiak állnak – írják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában