Zöld folyosó program

2020.07.30. 18:29

Egy csónakban „eveztek” az Élővíz-csatornán

A tervezett Zöld folyosó program kapcsán haladtak végig csónakon a három város, Békés, Békéscsaba és Gyula képviselői, illetve szakemberei csütörtökön az Élővíz-csatornán. A rendezvénybe bekapcsolódott dr. Kovács József és Dankó Béla országgyűlési képviselő.

P. G.

Fotó: LP6DMK2

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő – mivel munkája elszólította – nem tudott jelen lenni, de folyamatosan figyeli, koordinálja a tervekkel kapcsolatos eseményeket. A túrán részt vett dr. Görgényi Ernő, Gyula és Kálmán Tibor, Békés polgármestere, Szabó János, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) igazgatója, Barkász Sándor, az elképzelések egyik ötletgazdája, a téma szakembere, illetve Opauszki Zoltán békéscsabai tanácsnok.

Kocsor István balról (KÖVIZIG), Barkász Sándor, dr. Görgényi Ernő és Szabó János a túrán /Fotó: L. P./

A Kálmán Tibor kezdeményezésére életre hívott, a KÖVIZIG megvalósításában lezajlott program célja az volt, hogy az érintettek személyesen lássák a körülményeket, vizsgálják, hogy milyen fejlesztések valósíthatók meg a területen. A szakemberek több mérést is elvégeztek az út során. A tervezett fejlesztés vízgazdálkodási, városrehabilitációs, turisztikai célokat és a csatorna hajózhatóvá tételét is szolgálná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában