Koronavírus Békésben

2020.07.16. 19:01

Békésben egy aktív fertőzött van

Magyarországon eddig összesen 4279 új koronavírussal fertőzöttet azonosítottak. A fertőzöttek 51%-a 60 év feletti, 57%-uk nő, 42%-uk férfi.

Oroshza, 2020. mjus 11. Koronavrusteszthez vett minta a Szegedi Tudomnyegyetem mintavteli pontjn, az oroshzi Petfi Mveldsi Kzpontban 2020. mjus 11-n. A koronavrus-szrprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi s a pcsi egyetem vesz rsz. A programba 17 ezer 780 embert hvtak meg vletlenszeren kivlasztva. k letkorra, nemre s regionlisan is reprezentljk a magyar trsadalmat. MTI/Rosta Tibor

Fotó: Rosta Tibor

A koronavirus.gov.hu írása szerint a védekezés első szakasza sikeres volt, az időben meghozott intézkedéseknek köszönhetően elkerültük a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket. Az aktív fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma az elmúlt időszakban fokozatosan csökken. Az új fertőzések száma az elmúlt hetekben stagnál, egyelőre nem nőtt kiugróan, és a most életbe lépett beutazási korlátozások célja is az, hogy ez így maradjon, a vírust ne hurcolják be külföldről és a járvány ne lángoljon fel. A kormány célja, hogy csak a legszükségesebb korlátozásokat tartsa fenn.

Fotók: koronavirus.gov.hu

Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 528 fő. Az elhunytak száma 595 fő, az elmúlt öt napban nem történt új haláleset. Az elhunytak 96%-a krónikus társbetegséggel küzdött. Három olyan megye van, ahol eddig nem történt halálozás: Békés, Vas, és Hajdú-Bihar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában