közösségek támogatása

2020.06.06. 07:13

Tovább épülhet a Madzagosok hídja Békésen

Újabb kezdeményezések indulnak Békésen a Híd a Madzagosok között elnevezésű program részeként a helyi közösségek támogatására a kultúra és a szórakozás jegyében – tájékoztatta hírportálunkat Kálmán Tibor polgármester.

P. G.

Mint megtudtuk, a közelmúltban ülésezett az a munkaközösség, amely az úgynevezett helyi közösségi fejlesztési stratégia mentén igyekszik a békési közösségek részvételét erősíteni a város életében. Mindez hozzájárul a társadalom megújításához és a közösségalapú gazdaságfejlesztéshez.

A többkörös pályázati tevékenység említett fordulóján két projekt terveit fogadta el a helyi bírálóbizottság, melyeknek megvalósítására egyúttal javaslatot is tett. Az egyik egy átfogó tematikájú sportnap, az ifjúsági szabadidő-egészségkultúra-sport és közösségfejlesztő program, a másik pedig egy kiterjedt eseménysorozat, mely például a békési kolbász készítésének megismerésén keresztül, hagyományőrző programokat és helyi alkotó közösségek bemutatkozási lehetőségeit foglalja magában.

A programok olyan közösségi találkozási lehetőségeket biztosítanak, amelyek kulturált szórakozási lehetőséget jelentenek a helyi lakosság több generációjának, valamint a városba látogatóknak is. A Híd a Madzagosok között úgynevezett CLLD projektnek még egy fordulója van hátra.

– Abban bízunk, hogy a korábbihoz hasonló, változatos pályázati ötletekkel, tartalmas elgondolásokkal teli elképzelések születnek majd – fogalmazott Kálmán Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában