Békéscsaba

2020.06.23. 11:38

Lebontják a volt Spaten sörözőt

Lebontják a Trianon téren, a piac közelében lévő volt Spaten söröző épületét, ebben született döntés a minap – ismertette sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester.

L. B.

A polgármester elmondta, a volt Spaten söröző épülete elhanyagolt állapotban van, megesik, hogy hajléktalanok találnak benne menedékre. Maga az épület, a felépítmény nincs a város tulajdonában, azonban sikerült a tulajdonossal egyezséget kötni. A tulajdonos vállalta, hogy lebontja és elszállítja az épületet, és a közterületet rendezett állapotban visszaadja az önkormányzatnak.

A munkálatok már elkezdődtek

A város 16,6 millió forintot fizet az épület tulajdonosának, ha a vállalásainak eleget tesz, és ezzel lezártnak tekintenek valamennyi, az adott ingatlannal kapcsolatos ügyet – derült ki a határozatból.

Szarvas Péter polgármester hozzátette: az önkormányzat tervei között szerepel, hogy a volt Spaten söröző elbontását követően megszépítik a Trianon tér adott részét is, ezzel üdébbé válik a városkép.

Süncsaládot mentettek a munkások

A bontási munkálatok során az ott dolgozó szakemberek egy sündisznót és annak öt kicsinyét is kimentették a roskadozó épületből.

A sündisznók egy dobozban várja az állatvédők érkezését, akik már tudnak a Spaten családról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában