videóval

2020.05.28. 09:58

Vadnyugati hangulatot rögtönöztek az orosházi piactéren

Az orosházi heti piacon, csütörtökön reggel felkapták a fejüket a vásárlók. Cimbalmos muzsika törte meg a vásári zsibongást. Egy orosházi baráti kapcsolatnak köszönhetően érkezett a sokadalom közé egy cimbalom-művész és kísérője.

Cs. I.

Volt egyszer egy vadnyugat híres filmslágerével mutatkozott be Radics Sándor cimbalom- és Jóni Oszkár brácsaművész az árusok és a vásárlók előtt. A különleges zenei élmény cirokseprűk, kiültetésre váró virágok, friss zöldségek és a ruhák között nézelődőket, vevőket egy kis megállásra késztette. Azzal mindenki egyetértett, hogy a helyszín, a remek idő és a virtuóz örömzene is jó ötletnek bizonyult.

Hazai dallamok is felcsendültek a piactéren /A szerző felvétele/

A világhírű cimbalom-művész, Radics Sándor e tradicionális magyar hangszeren ezúttal is ismert hazai és nemzetközi dallamokkal, filmzenékkel és örökzöldekkel kápráztatta el a közönségét. A Maradj Otthon mozgalomhoz hetekkel korábban ő is csatlakozott Kecskeméten. Radics Sándor, a Magyar Ezüst Érdemkereszt-kitüntetett, Európai Unió nagydíjas mestercimbalmos a hangszert és a cigányzenét népszerűsíti, amerre jár és ahova invitálják. Volt, hogy egy autó platójára feltették hangszerét, s ott játszott, miközben a jármű körbejárta Kecskemétet.

Érdeklődésünkre elmondta, orosházi barátjával, Gajda Istvánnal egy fagyizóban nem is olyan régen ismét összefutottak, ennek az invitálásnak tett eleget: eljött az orosházi piactérre, hogy szórakoztassa az embereket, egy kis jókedvet, szeretetet közvetítsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában