Újraindulnak a csabai szökőkutak

A pünkösdi hosszú hétvégén már újra gyönyörködhetnek a vizek játékában a békéscsabaiak – adta hírül Szarvas Péter polgármester.

Fotó: Imre Gyorgy

A városvezető beszámolója szerint a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozásokra való tekintettel eddig vártak a békéscsabai szökőkutak beüzemelésével, azonban a vidéki enyhítések bevezetését követően a napokban arra kérte a Városgazdálkodási Kft. vezetőjét, hogy végezzék el a szükséges karbantartási munkálatokat és kezdjék el a városi csobogók működtetését.

Már javában dolgoznak a szökőkutak beüzemelésén /Fotó: Imre György/

A beüzemelési folyamatban jelenleg a karbantartási munkálatok zajlanak – tette hozzá Szarvas Péter. Ennek keretében átvizsgálják a medencéket, elvégzik a gépészeti munkákat, valamint a szükséges fertőtlenítést, majd a próbaüzemet követően, várhatóan a következő hétvégétől, újra működhetnek a megyeszékhely szökőkútjai. Utóbbiak reggel 8 órától a közvilágítás bekapcsolásáig, de maximum 21 óráig színesítik majd a köztereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában