Tartós élelmiszerrel segített a KÉSZ Békésen

Jelentős mennyiségű tartós élelmiszert adott át a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési szervezete nevében Juhos Józsefné elnök és dr. Pálmai Tamás csütörtökön a békési szociális szolgáltató központ számára.

P. G.

Kálmán Tibor (balról), Kádasné Öreg Julianna és dr. Pálmai Tamás hisz az összefogás erejében /Fotó: Gazsó János, GA-Pix/

Fotó: Janos Gazso

– Általános jelenség, hogy a járványhelyzet miatt sokan kerülnek nehéz helyzetbe. Helyben is látszik, hogy az önkormányzat és a szociális szolgáltató mindent megtesz ezekért a családokért és emberekért, de úgy gondoltuk, a civilek is erősíthetik ezt a munkát – nyilatkozta hírportálunknak dr. Pálmai Tamás.

Kálmán Tibor (balról), Kádasné Öreg Julianna és dr. Pálmai Tamás hisz az összefogás erejében /Fotó: Gazsó János, GA-Pix/

– Az ötlet tagtársunktól Sándor-Kerestély Ferenctől származik, aki miután olvasta a Békési Újságban, a BVSZSZK igazgatójával, Kádasné Öreg Juliannával készült helyzetelemzést, úgy gondolta, kötelességünk segíteni. Valamennyien egyet értettünk, ezért beszereztük a lisztből, cukorból, rizsből, száraztésztából, zsírból álló tartós élelmiszereket. A beszerzést januári jótékonysági bálunk bevételéből finanszíroztuk.

Dr. Pálmai Tamás hangsúlyozta, fontosnak tartja ebben a helyzetben is az összefogást, az önkormányzat, a szociális szolgáltató, az egyházi szervezetek együttműködését. Az eseményen Kálmán Tibor polgármester is részt vett.

Hasonló együttműködés alakult ki a közeli Mezőberényben is, ahol a segíteni akarók az egyik civil szervezet számlájára fizethetik be adományaikat, illetve a közeli városban szintén akadnak, akik termékekkel járulnak hozzá a nemes ügyhöz. A Spektrum Alapítvány számláján csütörtökig már több mint egymillió 45 ezer forint gyűlt össze. Emellett élelmiszer-csomagot is osztottak Mezőberényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában