Fertőtlenítőszerrel támogatták a berényi egyesületet

A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) döntése alapján Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, az NHKT elnöke fertőtlenítőszereket juttatott el a fogyatékossággal élő embereket segítő mezőberényi otthonába szerdán délután.

P. G.

20200513 Mezőberény A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) döntése alapján fertőtlenítőszereket kap a Mécses Szolgáló Közösség Egyesület mezőberényi otthona és a fogyatékossággal élő embereket segítő egyesület további 39 intézménye. A támogatást Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, az NHKT elnöke adja át. Az adományozáson részt vesz Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője, Siklósi István, Mezőberény polgármestere és Balázsné Nelhübel Henriette intézményvezető. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Soltész Miklós elmondta, a bentlakásos otthonokban dolgozók az elmúlt hetekben, hónapokban elképesztő munkát végeztek, megfeszített erővel tartották be a szükséges szabályokat a lakók érdekében. Hozzátette, a fertőtlenítőszerrel az említett munkát szerették volna segíteni.

– A munkát, amire óriási szükség volt és van országszerte az állami, önkormányzati, egyházi, civil fenntartású intézményekben egyaránt – fogalmazott az államtitkár. – Kevés olyan eset történt, mint a fővárosban, ahol nem fordítottak kellő figyelmet egy intézményre, egy idősek otthonára.

Dankó Béla országgyűlési képviselő – aki szintén részt vett a segítség átadásában – szimbolikus jelentőségűnek nevezte a támogatást.

– Mindez kifejezi az összetartozást, egymás segítésének fontosságát – hangsúlyozta. – Az elmúlt hetek megmutatták, hogy a magyar emberek, ha szükséges, összefognak. Abban bízom, hogy ez a fajta gondolkodásmód, ahogy eddig, ezentúl is működik majd.

Siklósi István polgármester kifejtette, nagyon fontosnak tartja a gesztust, ami egyszerre visszajelzés az egyesület dolgozói és a lakók számára.

– Sokat jelent a segítség, hiszen a fogyatékossággal élők számára is rendkívül lényeges, hogy érezzék, odafigyelnek rájuk, hogy fontosak – nyomatékosította. – Köszönjük Soltész Miklósnak és a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak.

Balázsné Nelhübel Henriette, az egyesület ügyvezetője elmondta, fontos és nagyszerű gesztusnak tartja, hogy rájuk, civilekre is gondoltak az adományozás során. Kérdésünkre kiemelte, húsz éve működő szervezetük Mezőberényben és környékén fogyatékossággal élők alapellátását biztosítja, országos lefedettséggel pedig támogatott lakhatással segítenek. Mezőberényben öt házat működtetnek, ahol harmincnégyen laknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában