természet

2020.04.16. 16:47

Szemmel tartanak a nyárfák Szarvason

Land art kiállítás látható Szarvason, a a Dózsa György utca, városból kifelé vezető folytatásán.

B. A.

Babák Zoltán fotós feleségével a Dózsa György utca, városból kifelé vezető folytatásán sétált a minap, mikor párja, Éva egyszer csak elkezdett fotózni egy fehér nyárfát, pontosabban a törzsén egy szem alakú képződményt.

A kiállítás remélhetőleg sokáig megtekinthető lesz

Találgatták, hogy ezt valaki odavéste, vagy természetes módon alakult-e ki, mikor a másik oldalra pillantva el is dőlt a kérdés. Ott ugyanis egymás mellett sorakoztak a nyárfák, tele hasonló alakzatokkal, minden szem más egyéniséget kölcsönözve viselőjének.

– Erről készítettem pár fotót, majd egy képet átküldtem Szuhaj György művésztanárnak, vizuálpedagógiai közmunkásnak. Arra kértem, ugyan segítsen már behatárolni, hogy melyik művészeti irányzathoz is hasonlítanak legjobban a fákon látható szemek, mire rövidesen jött a válasz: land art – írta a Newjsag.hu oldalán Babák Zoltán. Így tehát land art, és remélhetőleg állandó kiállítás látható Szarvason, a Nagyfoki holtághoz vezető út mellett, Szemek címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában