Ingyen fertőtlenítőszert oszt szét a Dél-Békés Mentőcsoport

Szerdától Mezőkovácsházán személyenként tíz liter fertőtlenítőszert és négy darab védőmaszkot oszt szét a lakosság számára a Dél-Békés Mentőcsoport. A csomagot ingyenesen igénybe veheti bárki, a szükséges nyomtatványok kitöltését követően.

N. T.

Az átadás helyszíne /Fotók: DBMCS/

– Április 8-tól Mezőkovácsházán a kollégium hátsó udvarán az IRODAMIX mögötti területen (Hősök tere 1.), a lakosság számára is megkezdjük a fertőtlenítőszer biztosítását, minden hétköznap 10 órától 12 óráig a 65 év feletti lakosság számára, 12 órától 14 óráig a 65 év alatti korosztály számára – olvasható a mentőcsoport keddi bejegyzésében.

Feltüntetik, hogy a szükséges dokumentációk és nyilatkozatok kitöltését és átadását követően, a lakosok által hozott edényzetbe a Dél-Békés Mentőcsoport önkéntesei adják át a térítésmentes fertőtlenítőszert.

Az átadás helyszíne /Fotók: DBMCS/

– A magánszemélyek számára, személyenként 10 liter fertőtlenítőszert és 4 db védőmaszkot, valamint a szükséges dokumentumokat, tájékoztatókat, biztonsági adatlapot biztosítunk – írják.

A csoport munkatársai hangsúlyozzák, hogy az edényzetekkel kapcsolatban meg kell felelni bizonyos követelményeknek is. Az edénynek mindenképpen épnek, sérülésmentesnek kell lennie. Csak jól működő, csepegésmentesen záródó, saját kupakjával ellátott tárolót fogadnak el. A belül kiöblített, kívül tiszta edényekben korábban nem tárolhattak élelmiszert, vagy egyéb folyadékot, illetve nem tartalmazhat feliratot.

Az intézményeknek is segítenek

Az önkormányzati intézmények, szociális, egészségügyi és egyházi szervek és nagyobb munkáltatók továbbra is az igényeiket a segitunkdelbekes.hu oldalon jelezhetik, számukra a kért mennyiségeket teljes egészében igyekeznek teljesíteni.

A korábban tapasztalt készlethiány csökkent

– Értesüléseink szerint a kezdeti hiányok mostanra nagyban csökkentek, köszönhetően ez többek között a számtalan repülőgéppel hazánkba szállított védelmet szolgáló eszközöknek és a magyar gyártói kapacitások, fertőtlenítőszer és maszk gyártására történő átalakításának – magyarázzák.

Bejegyzésükből megtudtuk, hogy a Dél-Békési Mentőcsoport tagjai éjszakánként a védekezési feladatok elvégzéséhez biztosítják a szükséges anyag- és eszközhátteret. A fertőtlenítőszer kijuttatásában nélkülözhetetlen segítséget jelentő helyi önkéntesekkel közösen, számukra a szakmai hátteret is biztosítva működnek közre a koronavírus terjedésének lassításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában