ki kell vágni

2020.03.03. 11:12

Veszélyessé vált a csorvási nyolcvanöt éves fa

Elkerülhetetlenné vált a Batthyány és a Rákóczi utca sarkán lévő 85 éves fa kivágása Csorváson.

G. P.

Fotó: Szilágyi Viktor Lajos

A 47-es főútvonalon Orosháza felől érkezőknek már kilométerekkel a kisváros elérése előtt tájékozódási pontot jelentett a Batthyány és a Rákóczi utca kereszteződésében magasodó mintegy 20 méter magas, 85 éves jegenyenyár. A téli időjárás alaposan megtépázta az elmúlt hetekben, a fagy és a szél ágakat tört le, körbe is kellett keríteni. Az önkormányzat szakemberrel felmérte az állapotát és kiderült, hogy belülről felülről lefelé korhad, életveszélyessé vált, elkerülhetetlenné vált a kivágása. Az önkormányzat feloldotta a fa helyi védettségét.

Baráth Lajos polgármestertől megtudtuk, hogy erre március 4–5. között kerül sor. Egyeztettek a szakhatóságokkal, és az áramszolgáltatóval is.

Meglehetősen összehangolt munkavégzésre lesz szükség, a munkálatok biztonságos elvégzése miatt ugyanis elkerülhetetlen a 47-es főúton a folyamatos félpályás, időnként teljes útzár, valamint a Batthyány utca Kossuth és az István király utcák közötti szakaszának teljes lezárása. A 47-es számú főút tekintetében forgalomelterelésre nincs lehetőség, a Batthyány utca estében a forgalomelterelés a Kossuth és az István király utcák felé történik. A forgalomirányítást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Orosházi Üzemmérnökségének szakemberei végzik. A megkülönböztetett jelzést használó járművek továbbhaladása biztosított lesz az útlezárás feloldásával.

Az öreg szürke nyár még a helyén áll, de hamarosan kivágják /Beküldött felvétel/

A munkálatok idejére szükségszerű az érintett szakasz áramtalanítása is. Érintett a Batthyányi utca 3-13, 4-6/5, Gremsperger utca 4., Kossuth Lajos utca 1-51, 2-46/1, Rákóczi utca 35-99, 18-72-76, Vörösmarty Mihály utca 15-21, 10-12. Az áramszolgáltató tájékoztatása szerint aggregátort kizárólag azok használhatnak, akik erre előre, írásban engedélyt kértek. A munkálatok idejére a lakosság türelmét és megértését kérik.

FRISSÍTVE

Szerdán reggel, az eső ellenére megkezdték a munkálatokat a szakemberek.

Szerda reggel elkezdődött a fa kivágása
Fotók: Gajdács Pál

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában