Újragondolták a rockhimnusz egyik legnagyobb dalát

„A remény himnusza” üzenetének gondolatiságában gondoltuk újra a nagy klasszikus dalt és jelent meg ez a klipünk, amit a kontinensünket sújtó vírusjárvány motivált – árulta el Ragány Misa.

T. N.

Nagy Szilárd és Ragány Misa a jelenlegi helyzetre való tekintettel úgy döntött, hogy megpróbál egy olyan dolgot létrehozni, aminek a kicsengése pozitív, és hitet, reményt és erőt adhat most az embereknek.

– Arra gondoltunk, hogy egy új dal nem jut el olyan könnyen az emberekhez, hiszen több időbe telik, amíg megszeretik, mint hogyha egy olyan dalhoz nyúlunk, amit mindenki imád, mindenki szeret, és eredetileg is ugyan az volt a szellemisége és az üzenete, amikor megíródott. Ezért gondoltuk, hogy az Európához bátorkodunk hozzányúlni, hiszen ez az egyik legnagyobb rockhimnusz – árulta el hírportálunknak Ragány Misa, a Békéscsabai Jókai Színház egykori színésze.

A zene és a dallama gyakorlatilag megmaradt, csak egy új hangszerelés készült, melyet a csabai Cseh István Prima-díjas gitárművész készített. A szövegben pár sort megtartottak az eredetiből, a többit pedig teljesen egészében átírták az előadók Toldi Tamással és Dr. Nagy Szilárddal közösen.

„A dal felfrissült, de mégis fennkölt hangzásvilágában nagyon mély üzenetek érintik meg a nézőt-hallgatót. Emellett igyekszik csillapítani a bennünk rejlő félelmeket, hittel és jóakarattal pedig biztat mindannyiunkat. Soraiból mindvégig kicseng a reménykedés és a szép jövő képe” – olvasható a dal leírásában a Youtube-on.

Nagyjából fél napja került ki a nyilvánosság elé a dal, de már több mint 66 ezren megtekintették.

– Idáig elképesztő, hogy csak pozitív visszajelzések érkeztek és a megtekintések is elkezdtek az egekbe szökni. Az, hogy ennyire meg fogja majd érinteni az embereket, erre nem számítottunk. Úgy tűnik, hogy akik ezt megnézték, meghallgatták, azokhoz eljutott a dal üzenete, mondanivalója.

A klipet Vámos Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház videotárának a vezetője és stábját készítette. A videót egyébként a fővárosban az alsó rakparton a parlamenti háttérrel, a Citadellán, illetve a Hősök terén forgatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában