sajtótájékoztató

2020.02.07. 16:36

Mégsem várható létszámleépítés a szarvasi cégnél

Szarvason pénteken sajtótájékoztató keretein belül ismertették hírportálunkkal a város életében fontos témaköröket. Szó esett a Szirén Ruhatermelő Kft.-ről is, ahol – legfrissebb információink szerint – nem várható csoportos létszámleépítés.

B. A.

A hallgatók és az oktatók tájékoztatásának és a nyilvánosságnak is nagy szerepe volt abban, hogy Dankó Béla országgyűlési képviselő sikeresen járhatott közben a Szent István Egyetem AGK Tessedik Campus elköltöztetése ügyében – elsőként erre hívta fel a figyelmet Babák Mihály, Szarvas polgármestere, aki dr. Melis János címzetes főjegyzővel, a város életét jelentősen befolyásoló témakörökben tartott sajtótájékoztatót péntek délelőtt a Lengyel-palotában. A városvezető ugyanakkor azt mondta, további aggódásra ad okot, hogy az intézmény úgy kezdi a következő tanévet, hogy nem lesz beiratkozás.

Következő pontjában arról a csoportos létszámleépítésről beszélt, amelyet a Szirén Ruhatermelő Kft. január 16-án jelentett a Békés Megyei Kormányhivatal felé. Akkori levelében a cég, a 35 fő elbocsátásáról szóló döntését külföldi kereslet csökkenésével indokolta. Babák Mihály kiemelte, ezidáig sem a társaság, sem pedig a dolgozók nem keresték meg az önkormányzatot, amely szükség esetén, a helyi rendeletnek megfelelően támogatásáról biztosítja az elbocsátásban érintett személyeket.

Értesülvén a sajtótájékoztatóról, Samu Tamás, a Szirén Kft. ügyvezetője lapunknak elmondta, korábban valóban felmerültek nehézségek, amely esetlegesen csoportos létszámleépítést vont volna magával, mára a helyzet megváltozott. Kötelezettségének eleget téve időben – 60 nappal korábban – bejelentést tett a kormányhivatalnál, és erről a dolgozókat is tájékoztatta.

Hozzátette, időközben sikerült a problémát áthidalni, vagyis jelen állás szerint a cég anyagi helyzete stabil, és nincs szó csoportos létszámleépítésről.

A polgármester a továbbiakban a települést érintő, vihar okozta károkról tájékoztatott. Ebből kiderült, jelentős vakolathullás többek között az agrárkar, bíróságnak bérbeadott épületében volt, valamint a napokban tomboló nagy erejű szélnek köszönhetően, a település több mint tíz körzetből érkezett panasz a közvilágítás hiányossága miatt.

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában