Békéscsaba

2020.02.19. 17:47

Interaktív fórumon adtak tanácsokat a foglalkoztatóknak

Társadalombiztosítási fórumot rendeztek szerdán a Békés Megyei Kormányhivatal Beliczey termében.

P. G.

Fotó: LP6DMK2

Pántya Imre, megyei kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának vezetője köszöntőjében elmondta, a hetedik alkalommal életre hívott tanácskozás legfontosabb résztvevői minden évben a foglalkoztatók képviselői.

Hangsúlyozta, napjainkban különösen lényeges, hogy a kormányhivatal a munkaerőhiány kezelésétől a hatósági ügyekig minden területen segítse a munkaadókat. Ennek kapcsán úgy fogalmazott, hogy a színvonalas, gördülékeny együttműködés a Békés megyei családok számára is sokat jelenthet.

Számos hasznos információ hangzott el /Fotók: Lehoczky Péter/

– A fórumot éppen ezért is hívjuk életre évről évre – tette hozzá a főosztályvezető. Mint elmondta, kiemelt feladatuknak tartják, hogy a szakemberek a megfelelő információkkal rendelkezzenek; hogy a társadalombiztosítással, az ellátásokkal, a támogatásokkal kapcsolatos ügyintézésekről a legteljeskörűbb tájékoztatást kapják.

– Mindez azért is fontos, mert szinte minden évben újabb és újabb változások lépnek életbe – hangsúlyozta. Kitért egyebek mellett arra is, hogy a családvédelmi akcióterv keretében újabb támogatások váltak elérhetővé.

Pántya Imre, megyei kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának vezetője, és dr. Bogdán Zsuzsanna, a Magyar Államkincstár főosztályvezetője

Pántya Imre kifejtette, bízik abban, hogy az előadások ezúttal is hasznos tapasztalattal szolgáltak a résztvevők számára. Felhívta a figyelmet a fórum interaktivitására; arra, hogy a jelenlévő szakemberek akár az előadások után, akár kisebb konzultációk keretében kérdezhettek. Utalt arra, hogy a visszajelzések szerint az előadások mindig értékes információkkal szolgálnak a jelenlévők számára.

Külön kiemelte, hogy ismét elfogadta meghívásukat és előadást tartott az eseményen dr. Bogdán Zsuzsanna, a Magyar Államkincstár főosztályvezetője, aki számos hasznos tudnivalót osztott meg a hallgatósággal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában