Orosháza

2020.02.24. 15:55

Helyi adó: már mobillal is fizethetünk

Mostantól kényelmesen és egyszerűen, mobiltelefonra letöltött alkalmazás segítségével is kiegyenlíthető a helyi adó Orosházán. Az iCsekk néven futó fizetési megoldás kiváltja az eddigi csekkes adófizetést, az adózó tetszőleges helyen és időben, mindössze néhány gombnyomással fizetheti be adóját.

Fotó: posta.hu

A helyi adók határidejének befizetése március 16. Már megkezdődött az adózóknak szóló részletes értesítők postázása, melyből kitűnik, némi változás állt be a helyi adózás fizetésének rendszerében. Dr. Horváthné dr. Barta Edit, Orosháza város jegyzője tájékoztatása szerint, ettől az évtől az adóbefizetések olcsóbb, gyorsabb és kényelmesebb intézése érdekében biztosítják, hogy az orosháziak is igénybe vehessék az iCsekk mobilalkalmazást. – Magánszemély többféle módon fizetheti ki helyi adóját. A rendezés módja lehet átutalás, OTP banknál befizetéssel, postán csekken történő kiegyenlítés, vagy fizethet a csekken lévő QR kód segítéségével, legújabb lehetőségként pedig az iCsekk alkalmazással is – ismerteti a jegyző.

Fotó: posta.hu

Ez utóbbi esetében nincs más teendő, mint hogy az ügyfél telepítse az ingyenes – iOS és Android platformon egyaránt elérhető – alkalmazást a telefonjára, majd az önkormányzattól kapott adószámla kivonaton, vagy határozaton (nem pedig a postai csekken) feltüntetett QR-kódot leolvassa és néhány gombnyomással mobiltelefonja segítségével befizesse. Az adónemek kiegyenlítésére bármilyen, internetes fizetésre alkalmas bankkártya vagy hitelkártya felhasználható. A tranzakció bankkártyás vásárlásnak minősül, minden további információ a www.icsekk.hu oldalon található.

A korszerű fizetési módszer alkalmazása könnyebbé és gyorsabbá teszi a befizetéseket. Az ügyfelek kényelme mellett fontos szempont az is, hogy a jelentős költségmegtakarítást eredményez az önkormányzat számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában