Kiállítás

2020.02.07. 17:42

A szépséget mutatja be a csabai fotós

Megnyílt Petri Lackás fotókiállítása csütörtök este a megyei könyvtárban.

V. N.

A fiatal békéscsabai művész már kisgyerekkorában megszerette a rajzot, majd a szülei egyszer csak meglepték egy digitális fényképezőgéppel. – A meglepődést egy fotón is megörökítette apukám, aki szintén jó szemű fotós, és egyéb művészeti ágakban is jártas. Ekkor valami elkezdődött, ami a mai napig tartó „szenvedélyemmé” vált – emlékezett vissza a művész.

Petri Lackás /Fotó: Szilágyi Viktor/

Érettségi után kapta meg a „nagy gépet” egy Canon-t, és a kezdeti heves kattintgatások után egyre tudatosabban kereste a témákat, a megjelenítési formákat. – Volt, hogy órákig fotóztam a fürdőkádnál a vízcseppeket, hátha valami meglepő formát sikerül elkapnom. Ekkor már tudtam, fotós akarok lenni, ezért elvégeztem egy szakmai képzést, de ez csak az útlevél volt, az utazás csak ezután kezdődött – osztotta meg.

Az elmúlt évek során a vizuális megjelenítés több területét kipróbálta, virtuális és nyomtatott reklámanyagok gyártásába, termékfotózásba és események dokumentálásába is belekóstolt. Legközelebb mégis a portréfotók készítése áll hozzá, mert mint mondja itt tudja igazán megmutatni az emberi szépséget. Így a mostani kiállításra is ezekből a képekből hozott egy csokorra valót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában