videóval

2020.02.04. 18:30

A csabai kolbászról szól a Hungarikumok-sorozat következő része

Békéscsabán, a CsabaParkban forgatták hétfőn este a 71 hungarikumot felölelő játékfilm következő epizódját, melyben a csabai kolbászt vették górcső alá.

T. N.

Fotó: T. N.

A békéscsabai Árpád Pálinka után a gasztronómia felé vette az irányt a stáb. A játékfilmben Bodrogközy Rita, a sorozat egyik főszereplője Prohászka Bélával, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnökével együtt kalauzolja el a nézőket a csabai kolbász történetébe.

– Azon dolgozunk a kollégáimmal, hogy a mai fiatalság tudjon azokról a hagyományokról, amiket őseink hagytak ránk. Szerintem ez a filmsorozat felkelti majd az ifjúság érdeklődését a téma iránt, az idősekben pedig felidézi a régi emlékeket – árulta el Bodrogközy Rita.

– Én úgy gondolom, hogy például egy jó rakott krumpli remekül feldobható egy kis csabai kolbásszal. Emellett minden tárgyalásomra, belföldi és külföldi látogatásaim alkalmával is viszek magammal egy kis kolbászt, hiszen jobb hangulatban telik a megbeszélés egy kis kóstolás után – ecsetelte hírportálunknak Prohászka Béla.

Az egy-egy hungarikumot bemutató filmet a televízió mellett dvd-n is megtekinthetik majd az érdeklődők.

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában