ellenőrzés

2020.01.20. 12:26

Bejárták a zebrákat Mezőberényben

A közelmúltban bejárást tartottak Mezőberényben, a 47-es és a 470-esen úton található gyalogos-átkelőhelyeknél – tájékoztatta hírportálunkat Körösi Mihály.

P. G.

Forrás: Fotó: Imre György

Fotó: Imre Gyorgy

A város alpolgármestere elmondta, összesen tizenhat szempont alapján vizsgálták a zebrákat a jelen lévő négy szervezet, az országos közút kezelője, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, a járási hivatal és a polgármesteri hivatal részéről. A szemle során a 470-es út két átkelőjénél, valamint a Petőfi úton, a gimnázium és a kollégium között, illetve a Luther téri iskolánál található gyalogos-átkelőhelyeket vették górcső alá. Egyebek mellett ellenőrizték, hogy a felfestés látszódik-e, van-e lefolyó a zebra környezetében, hogy az esővíz ne okozzon gondot. Figyeltek arra, hogy belátható-e a szakasz, van-e olyan buszmegálló a közelben, ami akadályozná a látási viszonyokat.

Berényben is figyelnek a közlekedők biztonságára /Fotó: Imre György/

Körösi Mihály kiemelte, megállapították, hogy nincs hiányosság, illetve a város részéről tennivaló sem az említett helyekkel kapcsolatban.

– Ezt kedvező visszajelzésnek tartjuk, hiszen a közlekedők, a gyalogosok és az autósok biztonsága is kiemelt szempont számunkra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában