téli átállás

2019.10.17. 17:25

Téliesítették a csabai Árpád fürdőt

A héten ismét kinyitott az Árpád Gyógy- és Strandfürdő az úszni vágyók előtt. Zsadon Endre, a létesítmény igazgatója hírportálunknak elmondta, szeptember 30-án zárt be a strand, ekkor kezdődtek el a téli átállási munkálatok.

Vágvölgyi Nóra

Árpád fürd? téli átálás elött több felújítást végeztek el.

Fotó: Imre György

– Ilyenkor minden évben leengedjük a medencéket, majd ezt követően az uszodára felkerül a téli sátor, valamint a kinti termálvizes medencék köré egy szélfogósátort és az ezeket összekötő folyosókat is kihelyezzük – fogalmazott.

Fotók: Imre György

Hozzátette, a burkolatok javítása, a medencék és a hőcserélők tisztítása is megtörtént, amely a fűtési szezon indulása előtt elengedhetetlen, hiszen termál vízzel melegítik fel a létesítményt. Egyúttal a zárva tartás ideje alatt felújították a vizes blokkokat, kicserélték a szaunák belső burkolatait, és mindkét helység új szaunakályhát kapott. A fürdő vezetője azt is elárulta, hogy jövőre az ötven méteres medence fölé egy új sátorszerkezet kerül majd.

Idén további felújítások várhatóak, tudtuk meg dr. Sódar Anitától, a városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezetőjétől. A pályázaton nyert 81 millió forintból többek között kicserélik a fürdő „Jázmin Egészségcentrum” épületének nyílászáróit, illetve napelemes rendszer kiépítése is része a programnak.

Az ügyvezető kiemelte, a nyílászárók bontása és az újak beépítése, valamint a napelemes rendszer kialakítása már elkezdődött. A hátralévő munkálatokat, pedig továbbra is igyekeznek úgy ütemezni, hogy ne legyen nagyobb fennakadás a fürdő üzemeltetésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában